Wil je als overheidsorganisatie lokale burgers inzichtelijk informeren en/of laten participeren in een project? Met een herkenbare en frisse uitstraling die in alle media-uitingen of een campagne terugkomen?

Brandmerk Reclame is een expert in het opstellen van een communicatieplan voor jouw organisatie en maakt in deze blog duidelijk wat daarbij komt kijken.

Het raken van de juiste snaar

De juiste snaar vinden is belangrijk als je goed rekening wilt houden met

je doelgroep. Met ouderen in de zorg communiceer je anders dan met jonge scholieren. Door een boodschap met gevoel, op de juiste visuele manier over te brengen, raak je de juiste snaar, deel je op de juiste manier kennis of beweeg je mensen om ergens aan mee te doen.

Graag geven we hier twee voorbeelden van projectplannen voor de overheid.

Communicatieplan voor gemeente Gilze en Rijen

Voor de gemeente Gilze en Rijen mochten we meedenken over het F- ONS project. Een project waarin burgers, met goede ideeën in de gemeente, kunnen meedenken, meebeslissen en meedoen.

De gemeente had een aantal wensen die ze terug wilden zien in het logo en overige uitingen. Het moest ‘buiten’, ‘creativiteit’ en ‘sociaal’ uitstralen. Wij hebben een fraaie, speelse en eenvoudige website gemaakt en dat verder doorgetrokken in verschillende drukwerkvormen.

Bekijk hier het resultaat van F-ONS.

Communicatieplan voor gemeente Tilburg

We hebben de interne en externe communicatie verzorgd voor de afdeling Leerplicht & RMC van de gemeente Tilburg.

Een kleurrijk jaarverslag met heldere grafieken en een fris smoelenboek ontwierpen wij voor hen. Ook brachten wij de processen grafisch in beeld.

Bekijk hier het resultaat van ons werk.

Herkenbaar onder de aandacht blijven

Als overheidsinstantie sta je graag in verbinding met burgers via korte lijnen. Om in constante verbinding te blijven dien je onder de aandacht te blijven via verschillende uitingen. Het is belangrijk voor een consistent beeld dat al deze uitingen uniform zijn. Hierbij kun je denken aan de herkenbaarheid van kleuren en foto’s, wervende en overtuigende teksten en dezelfde uitstraling op de website. Dit in combinatie met een goed doordacht communicatieplan voor jou als overheid, zorgt ervoor dat jouw doelgroep de informatie makkelijker onthoudt.

Maar liefst twee op de drie mensen denken in beelden. Het is daarom extra belangrijk dat visuele uitingen de juiste boodschap weergeven.

Begrijpelijk voor iedereen

Uiteraard willen mensen goed geïnformeerd worden. Sommige mensen die een uitleg niet volledig begrijpen met woorden, snappen een instructie of aanwijzing in beelden juist wel. Een communicatieplan vanuit de gemeente voor een wijk heeft nou eenmaal een goede en uitvoerige visualisatie nodig. En behaalde resultaten van een ziekenhuis moeten in één oogopslag begrijpelijk zijn.

Bij een goed overheidscommunicatieplan is het belangrijk om alles goed in stappen uit te zetten. Een mooi voorbeeld is het opzetten van een campagne voor inwoners van een gemeente:

  • Een gemeente doet een adresonderzoek en deelt verschillende enquêtes uit.
  • Enquêtes voor bijvoorbeeld het in kaart brengen van woningoverlast, risicovolle veiligheidssituaties, dienstverlening vanuit de gemeente of andere buurtonderzoeken rondom een belangrijk thema worden ingevuld en teruggestuurd.
  • Door communicatiedeskundigen zoals wij wordt alles per thema overzichtelijk in beeld gebracht.

Brandmerk Reclame kan bij enquêtes net dat extra stukje creativiteit leveren om zoveel mogelijk mensen bij belangrijke thema’s te betrekken.

Communicatieplan overheid in een moderne tijd

Als lokale overheidsinstantie zul je nu vanuit een ander perspectief je inwoners moeten begrijpen en benaderen. Vooral in deze moderne tijd waar wij als sociaal maatschappelijk domein in leven. Een modern tijdperk vraagt ook om moderne communicatiemiddelen.

Een frisse blik vanuit specialisaties op verschillende gebieden als marketing, design, SEO, copywriting, branding etc. kan hierbij samen met inlevingsvermogen de oplossing zijn.

Samenwerken met overheidsinstanties

Wij vinden het belangrijk om met overheidsinstanties te werken. Zo kunnen we de kloof dichten tussen burger, klant en overheid. Dit doen wij door het inzetten van professionele communicatieplannen en huisstijlen. Hierdoor voeren wij op grote schaal succesvol én met betekenis onze missie en visie als partner uit.

Als fullservice reclamebureau in Tilburg is Brandmerk Reclame voorbereid op de toekomst van communicatie. Wij letten op de woorden en het ontwerpen van aantrekkelijke visualisaties samen met mensen met verschillende expertises. Zo krijgen we het beste resultaat voor jou. Bekijk onze ingrediënten om te zien wat wij kunnen betekenen voor jouw communicatieplan.

Vragen of samenwerken aan een
communicatieplan voor je overheidsorganisatie?

Heb je nog vragen over wat wij voor jouw overheidsinstantie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Wil je meteen een afspraak maken om met ons samen te werken aan een communicatieplan voor jouw organisatie? Verstuur dan je gegevens via onderstaand formulier naar ons. We staan voor je klaar.

Offerte aanvragen