Ben jij benieuwd hoe nog te ontwerpen ruimtes er in drie dimensies uitzien Zodat je voor je eigen bedrijfsruimte of klant weet wat wel of niet passend is? Het laten maken van 3D-tekeningen voorkomt achteraf teleurstellingen.

Lees in deze blog de voordelen van het laten maken van 3D-tekeningen. Wij als visueel ingestelde ontwerpspecialisten informeren je er graag over.

Verschillende doeleinden voor 3D-tekeningen

3D-tekeningen kun je laten maken voor een (nieuwe) inrichting van je huis of bedrijfspand, voor (keuken)verbouwingen of het aanleggen van een tuin, maar ook voor bouwprojecten waar grote beslissingen worden genomen.

3D-tekeningen kunnen ook goed gebruikt worden in de huur- of verkoopsector van huizen. Geïnteresseerden voor een woning krijgen door 3D-tekeningen meer feeling bij verschillende ruimtes. Ze kunnen zich zo alvast een beeld vormen van wat ze met bepaalde ruimtes kunnen doen qua sfeer, indeling en inrichting.

Het juiste interieur en plan

Omdat je precies weet wat in de ruimte past en ook precies weet hoe alles eruit komt te zien, haal je bij voorbaat de juiste materialen en producten. Dit voorkomt miskopen die achteraf veel extra geld kosten. Bij het laten maken van 3D-tekeningen krijg je een helder beeld van hoe alle ruimtes eruit gaan zien na oplevering. Je kunt een 3D-ontwerp in tekeningen en virtuele tour bewonderen.

Het visualiseren van een bouwproject in 3D kan veel fouten voorkomen. Met het laten maken van 3D-tekeningen kan ook de hoeveelheid benodigde bouwmaterialen makkelijker bepaald worden.

Ruimtelijk inzicht bij het laten maken van 3D-tekeningen

Op de centimeter nauwkeurig kunnen ruimtes worden ingedeeld. Hierdoor kunnen objecten als kasten, stoelen en planten een precieze plek krijgen, waardoor helder wordt hoeveel functionele werkruimte er overblijft. Meteen wordt duidelijk hoe deuren het beste kunnen draaien, wat handige looproutes zijn en waar de verlichting het beste kan hangen.

Bij bouwprojecten worden meerdere eisen in een ontwerp meegenomen. Dan gaat het ook over muren, ramen en kozijnen.

Flexibel aan te passen

Bij het laten maken van 3D-tekeningen kun je betrekkelijk eenvoudig nieuwe wijzigingen doorvoeren. Als het ontwerp eenmaal digitaal is, kunnen er allerlei zaken worden weggehaald en ingevoegd. Je past het dus zo realtime aan.

In plaats van met mood boards te werken kun je in 3D-tekeningen kleuren, maar ook vloeren en meubilair, aanpassen in een handomdraai.

3D-tekeningen laten maken?

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen voor ons of wil je weten hoe wij je   kunnen helpen met het maken van 3D-tekeningen? Aarzel niet en neem gewoon contact met ons op.