Reclamebureau Den Bosch

Als je als ondernemer in de prachtige Brabantse hoofdstad gevestigd bent, ken je als geen ander de cultuur van de stad van de Sint Jan en de typische Bosschenaren. Misschien denk je erover om een reclamebureau in de arm te nemen, omdat je de naamsbekendheid van je bedrijf wilt vergroten, een goede branding neer wilt zetten, of omdat je een professionele website wilt laten maken. Het communicatiebureau of online marketingbureau van jouw keuze zit dan ook in Brabant (Tilburg), want zij begrijpen de Brabantse cultuur (“as ge ‘t moar begrèpt wôr”).

Branding

Als eigenaar van een bedrijf in Den Bosch heb je vast de term “branding” voorbij horen komen. Wat wordt daar nu precies mee bedoelt? Kort gezegd is branding niets meer en niets minder dan de totale uitstraling van een bedrijf. Dus niet alleen logo en huisstijl, maar ook hoe je gezien wordt door de buitenwereld. Gaat het om een modern bedrijf, een betrouwbaar bedrijf, een milieuvriendelijk bedrijf? Etc. etc.. Dat betekent echter wel dat de uitstraling die je wilt bereiken, ook moet kloppen met de werkelijkheid. Een voorbeeld: zeg je duurzaam te zijn en heb je een bezorgservice, laat de producten dan ook bezorgen met elektrische scooters.

 

Ben je meteen al geïnteresseerd?

Bel Direct

Gratis brainstormsessie aanvragen?

Wij willen jouw vertrouwen verdienen door geheel vrijblijvend een brainstormsessie aan te bieden. Zo ben je er zeker van dat wij begrijpen wat jij als ondernemer wilt uitstralen. Het vinden van een geschikte reclamebureau is lastig en op deze manier willen wij het jou een stukje makkelijk maken. Laat je gegevens achter voor een gratis branding strategie.
  Enkele voorbeelden

  Dit is een kleine selectie uit de ontwerpen die wij met veel plezier en trots hebben mogen maken voor onze trouwe klanten.

  Sterk in visuele communicatie

  Wij zijn twee creatieve jongens en een stel aparte vogels woonachtig in Tilburg en Rijen. De bourgondische eigenschappen uit Brabant en onze unieke persoonlijkheden maakt Brandmerk Reclame bijzonder en prettig om mee samen te werken. Door onze kijk op communiceren benaderen we communicatie op een andere manier dan andere bureaus.

  Door de combinatie van onze creatieve breinen weten we steeds tot succesvolle ontwerpen te komen die zorgen dat jouw bedrijf opvalt tussen de moordende concurrentie.

  Wil je weten hoe we dat doen of ben je benieuwd naar wat ons anders maakt? Je weet wat je te doen staat.

  Bel Direct

  Branding

  Helaas is het bedrijfslogo vaak een “ondergeschoven kindje”. Men denkt dat een leuk plaatje of het creatief combineren van wat letters voldoende is. Terwijl een logo vaak een eerste indruk is. Een niet professioneel logo geeft als eerste indruk dat men met een niet professioneel bedrijf te maken heeft. En iedereen weet dat je een eerste indruk maar één keer kan maken. Zoekt iemand op internet naar een bedrijf met jouw producten of diensten en het logo van het andere bedrijf komt professioneler over, dan kiest men voor dat andere bedrijf. Wat niets wil zeggen over de werkelijke professionaliteit.

  Wil je een nieuw professioneel logo of je huidige logo in een modern en professioneel jasje steken, dan kan een communicatiebureau in Tilburg een grafisch ontwerp maken. Zij hebben de kennis en expertise hiervoor in huis. Dat het namelijk ook mis kan gaan met logo’s, blijkt wel als je op internet zoekt naar de term “logo missers”.

  Ook het belang van de huisstijl wordt regelmatig onderschat. Men kiest voor een lettertype zonder te beseffen hoe dit op de (potentiële) klant overkomt. Misschien kiest men een bepaald lettertype omdat het er leuk uitziet, maar uit onderzoek is gebleken dat het lezen van een instructie mensen meer moeite kost wanneer het lettertype moeilijker leesbaar is. Voorbeeld: mogelijk vind je een vrolijk lettertype dat lijkt op een handgeschreven tekst passend bij een kinderdagverblijf, maar stel je voor dat je als ouder een brief krijgt met allerlei instructies waar je aan moet voldoen wanneer je kinderen daar verblijven. Dan is een duidelijk leesbaar lettertype toch een stuk prettiger te lezen.

  Is eenmaal een huisstijl geïmplementeerd, dan is het wel zaak dat alle medewerkers in een bedrijf deze consistent hanteren. Niets staat zo onprofessioneel als wanneer een klant van een bedrijf twee of meerdere brieven krijgt van één bedrijf, opgemaakt in verschillende stijlen. Al heeft de klant te maken met ter zake kundige en professionele mensen, hij zal toch zijn twijfels hebben.

  Ontvang een gratis branding strategie

  Website of webshop laten maken door een online communicatiebureau

  Een andere dienst die een online communicatiebureau kan leveren, is het maken van een website of webshop. Als je in de huidige tijd geen website hebt, dan tel je niet mee. De coronacrisis heeft dit pijnlijk duidelijk gemaakt. Tijdens de lockdown was internet soms nog de enige manier om producten aan de man te krijgen. Maar sowieso zoekt een klant meestal eerst op internet voor het doen van bepaalde aankopen en dan mis je een kans als jouw bedrijf niet te vinden is tussen de websites en webwinkels die soortgelijke producten verkopen.

  Een website is zo gemaakt, iedereen kan met eenvoudige software wel een website “in elkaar knutselen”. Echter: een professionele website moet aan een aantal zaken voldoen wil je er als bedrijf echt iets aan hebben. En dat is ook waar de kennis van een reclamebureau om de hoek komt kijken.

  Een goede website:

  • heeft een laadtijd van maximaal 2,5 seconden voor het laden van het grootste element. Lange laadtijden zijn funest;
  • heeft weinig verschuivingen tijdens het laden: verschuivingen kunnen er namelijk voor zorgen dat iemand op een plaatje met link klikt en door de verschuiving de verkeerde link te pakken heeft. Dat zorgt voor irritatie;
  • is bij het laden snel interactief, d.w.z. dat deze vrijwel direct reageert op handelingen van de gebruiker.

  Een communicatiebureau kent alle bovenstaande technieken.

  Behalve bovengenoemde technische kennis is het van cruciaal belang hoe hoog een website scoort bij een zoekopdracht. Hoe hoger de ranking, hoe meer bezoeken aan de website. En ook hier is het reclamebureau in thuis, zij gebruiken Search Engine Optimization (SEO). Dat houdt in: het reclamebureau heeft kennis van veel gebruikte zoekwoorden en plaatst deze in een bepaalde alinea van een tekst op de website. De match tussen de veel gezochte en daarom gebruikte woorden in de tekst zorgt ervoor dat de tekst hoog scoort in de zoekresultaten. Dat is toch wat iedere onderneming wil!

  Maar, er zijn ook tools om te monitoren, bijvoorbeeld:

  • Hoe vaak wordt de link naar de website aangeklikt?
  • Van waaruit wordt de website aangeklikt?
  • Hoelang blijft men op de website?

  Dit is informatie die gebruikt kan worden om bij te stellen, om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat er meer bezoek aan de website gegenereerd wordt. Wanneer men kort op een website blijft, kan dat er op duiden dat informatie niet snel genoeg wordt gevonden en dat de zoeker verder gaat zoeken op een andere website.

  Alle bovengenoemde technieken en kennis heeft een online marketingbureau in huis om van jouw website of webwinkel een succes te maken.

  Kortom

  Ben je op zoek naar manieren om de naamsbekendheid van je onderneming in Den Bosch te vergroten, om je image aan te passen d.m.v. branding, om online actiever te zijn? Ga dan een vrijblijvend gesprek aan met ons reclamebureau, zodat je kan zien hoe wij je kunnen helpen met het bereiken van je doel.